á five stár sálmon recipe with á delicious sweet chili gárlic gláze on top. The gláze cárámelizes the sálmon ás it broils ánd will become án instánt fávorite thát you will máke ágáin ánd ágáin!
Ingredients
- 4 (6 oz) pieces of sálmon
- ¼ cup sweet chili sáuce
- 1½ Táblespoons Oránge Mármáláde
- 3 Táblespoons soy sáuce
- 2 Táblespoons green onion, minced
- 1 clove gárlic, minced
- sált ánd pepper
- In á shállow báking dish, combine sweet chili sáuce, oránge mármáláde, ánd soy sáuce. Whisk to combine ánd ádd minced gárlic ánd green onions. Reserve ¼ cup of the márináde. Sprinkle the sálmon with sált ánd pepper ánd pláce fácing down with the skin side up in the dish ánd állow to márináte for át leást one hour.
- Preheát the broiler ánd máke sure the oven ráck is 5-6 inches down ánd line á báking sheet with áluminum foil. Spráy with cooking spráy. Táke the sálmon out of the pán ánd sháke off excess márináde. You don't wánt the márináde to pool up on the foil. Pláce the sálmon fillets skin side down on top of the áluminum foil ánd broil for 6-10 minutes until browned ánd opáque in the center.
- Full instructions see therecipecritic.com
SWEET CHILI GARLIC GLAZED SALMON
4/
5
Oleh
hary santoso