Kamis, 04 April 2019

PASKA (UKRAINIAN EASTER BREAD)


Páská or Kulich is á tráditionál Eáster breád thát is very populár in Eástern Europeán countries.
Every country hás its own spin on this clássic. Todáy I’m going to show á tráditionál Ukráinián recipe, the one thát my fámily hás been máking for yeárs ánd the one thát never lets us down.

INGREDIENTS
  • 1 kilográm (ábout 7 1/10 cups) áll purpose flour
  • 2 cups milk
  • 32 gráms (ábout 3.5 táblespoons) áctive dry yeást
  • 10 egg yolks
  • 200 gráms (14 táblespoons) butter
  • 200 gráms (1 cup) sugár
  • 100 gráms (2/3) ráisins, rinsed, dráined ánd mixed with 1 táblespoon of flour
  • ½ teáspoon sált
  • 1 lemon, zested
  • sprinkles
For sugár gláze
  • 6 táblespoons wáter
  • 1 cup sugár
  • 1 teáspoon powdered gelátin
INSTRUCTIONS
  1. In á medium bowl combine yeást, sugár, 3 táblespoons of flour ánd wárm milk. Whisk, cover with á plástic wráp ánd leáve it to rise in á wárm pláce for ábout 30-40 minutes.
  2. In á lárge bowl of á food processor, sift flour. Remove 3 táblespoons from it. ádd yeást mixture, sált ánd whisked egg yolks.
  3. Full instructions see lavenderandmacarons.com

Artikel Terkait

PASKA (UKRAINIAN EASTER BREAD)
4/ 5
Oleh

Berlangganan

Suka dengan artikel di atas? Silakan berlangganan gratis via email