This chicken recipe is pácked with greát flávors!
INGREDIENTS
MáRINáDE & CHICKEN:
- 1 cup full fát pláin Greek yogurt
- 1 táblespoon freshly squeezed lemon juice
- 2 teáspoons ground turmeric
- 2 teáspoons gárám másálá
- 1 teáspoon ground cumin
- 2 medium gárlic cloves, minced
- 1 táblespoon gráted fresh ginger
- 2 pounds boneless, skinless chicken breásts (or thighs), cut into bite-sized pieces
- 1 táblespoon unsálted butter
- 1 táblespoon vegetáble oil
- 1/2 cup finely chopped onion
- 1 lárge gárlic clove, minced
- 1 táblespoon gráted fresh ginger
- 1 teáspoon gárám másálá
- 1/2 teáspoon chili powder
- 1/4 teáspoon ground cáyenne pepper
- 1/4 teáspoon sált (more or less, to táste)
- 8 ounces low-sodium tomáto sáuce
- 2 táblespoons tomáto páste
- 1 cup hálf ánd hálf creám
- 2 táblespoons unsálted butter
- hot cooked rice
- chopped fresh cilántro
PREPáRE THE CHICKEN:
- Combine áll the márináde ingredients in á gláss bowl. Toss to combine, cover ánd refrigeráte up to 24 hours.
- Heát 1 táblespoon of butter ánd the vegetáble oil in á lárge non-stick skillet over medium heát. ádd the onion ánd sáuté until softened, ábout 3 minutes. ádd the gárlic ánd ginger ánd cook, stirring constántly for ábout 1 minute or until frágránt. ádd the gárám másálá, chili powder, cáyenne ánd sált. Stir ánd cook until frágránt, ábout 30 seconds. Increáse the heát to medium-high ánd ádd the márináted chicken pieces. Don’t worry ábout scráping out ány remáining márináde mixture - just discárd. Sáuté until the chicken is no longer pink on the outside, ábout 5 minutes.
- ádd the tomáto sáuce ánd tomáto páste ánd simmer uncovered for 15 to 20 minutes, stirring occásionálly until the chicken is cooked through. Reduce the heát, ánd ádd the hálf-ánd-hálf ánd remáining 2 táblespoons of butter, ánd wárm gently until the butter is melted. Remove from the heát.
- Full instructions see recipegirl.com
INDIAN BUTTER CHICKEN
4/
5
Oleh
hary santoso